Doosan lanceert nieuwe DL420-7 Stage V Wiellader

Doosan lanceert nieuwe DL420-7 Stage V Wiellader

Een hogere productiviteit en uitstekende gebruikerscomfort

Doosan Infracore Europe lanceert de nieuwe Doosan DL420-7 Stage V wiellader, met een volledig nieuw ontwerp, dat hogere prestaties, een lager brandstofverbruik en een veel betere omgeving biedt voor de machinist in vergelijking met het vorige Stage IV-model.


De Doosan DL420-7 introduceert een frisse look voor de hele serie Doosan wielladers, met een gloednieuwe ruime, ergonomische cabine en innovatieve functies voor hogere productiviteit, meer bestuurbaarheid en comfort voor de machinist. Zoals bij alle Doosan wielladers, zijn de meeste van deze functies standaard, in tegenstelling tot andere machines op de markt waar het vaak opties zijn.

Hogere productiviteit

De Doosan DL420-7 heeft een grotere standaard bakinhoud van 4,5 m3, de grootste in zijn klasse. Ook levert de wiellader een productiviteitsverhoging van 7% ten opzichte van het vorige ‘-5’ model. Automatische powershift-transmissie met 5 versnellingen en zware HDL-assen als standaard zorgen ervoor dat de Doosan DL420-7 uitzonderlijk werkt, vooral in omgevingen met hoge belasting. De Doosan DL420-7 heeft ook een soepele en responsieve hydrauliek en extra hydraulische verbindingen, om de ideale oplossing voor materiaalbehandeling te bieden in constructie, sloop, afval, recycling, mijnbouw en steengroeven.


De Doosan DL420-7 wordt aangedreven door de nieuwe Scania DC13 Stage V 6-cilindermotor. Deze heeft een vermogen van 257 kW (345 pk) bij 1800 tpm en een indrukwekkend maximumkoppel van 2196 Nm bij 1100 tpm. De nieuwe motor voldoet aan de Stage V-emissievoorschriften, zonder dat uitlaatgasrecirculatie (EGR) nodig is. Dit door selectieve katalysatorreductie, dieseloxidatiekatalysator en dieselpartikelfilter (DPF) nabehandelings-technologieën. De asreinigingscyclus op de DPF is verbeterd tot meer dan 6000 uur en de machinist is volledig op de hoogte van de status van de DPF via een roetniveau-indicator op het nieuwe 8-inch touchscreen in de cabine.


Uitstekend zicht voor de machinist

De nieuwe cabine biedt de machinist een sterk verbeterd gezichtsveld, met minimale blinde hoeken rond de cabine en een 14% groter glazen raamoppervlak in vergelijking met het vorige Doosan DL420-5-model. Doosan De DL420-7 biedt ook elektrisch verstelbare achteruitkijkspiegels voor extra veiligheid. Op de cabine zijn full-led-werklampen geïnstalleerd (vier aan de voor- en achterzijde standaard, met de optie van zes aan de voor- en achterzijde). De LED-lampjes op de achterste motorkap hebben een automatische stroboscoopfunctie, om aan te geven wanneer de wiellader achteruitrijdt.


Overview
Elm Bouwmachines has
... More than 35 years of experience
... Specialized in customization
... Wide range of construction vehicles